У Чехії повідомили, скільки українських біженців ніколи не зверталися за гуманітарною допомогою.

Українські біженці не зверталися за допомогою
Українські біженці не зверталися за допомогою

Більшість українців, які знаходяться в Чехії, успішно адаптуються в місцевому суспільстві. Це підтверджують результати опитування, проведеного Інститутом соціології Академії наук Чехії, за даними статті на порталі "Хвиля".

Згідно з дослідженням, більше двох третин українців в Чехії працюють або займаються підприємницькою діяльністю, причому 86% з них працюють на повну ставку. Це свідчить про значний внесок українських біженців в економіку Чехії.

Дослідження також показало, що понад половина українських біженців може спілкуватися чеською мовою в повсякденних ситуаціях. Крім того, близько 75% українців хоча б раз зверталися до медичних послуг в Чехії.

Українські біженці в основному проживають у найбільших містах Чехії, зокрема у Празі, Брно, Остраві та інших населених пунктах.

46% українських біженців мають вищу освіту, і майже дві третини з них мають намір залишитися в Чехії після закінчення терміну тимчасового захисту.

Дані даного опитування базуються на відповідях 13835 українських біженців віком від 15 років, яке було проведене за замовленням Міністерства внутрішніх справ Чехії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua