У «Дії» з’явиться рекрутинг операторів безпілотників.

Рекрутинг операторів безпілотників у «Дії»
Рекрутинг операторів безпілотників у «Дії»

Міністерство цифрової трансформації оголосило про початок набору до підрозділів операторів безпілотників через застосунок "Дія". Це означає, що тепер військовозобов'язаний зможе приєднатися до обраного підрозділу без зайвих формальностей, таких як військова комісія. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За словами Федорова, через "Дію" військовозобов'язаний матиме можливість потрапити саме в той підрозділ, який обрав, де працюють приблизно 200 ударних дронів.

"Ми можемо швидко дозволити у кілька кліків приєднатися до підрозділу, куди людина хоче. І що важливо, вона вже фактично з підписаним контрактом приходить на базу військової підготовки і вже немає якоїсь ймовірності, що цю людину можуть відправити в будь-який інший підрозділ", - зазначив Федоров.

Рекрутинг буде функціонувати протягом кількох тижнів

Нагадаємо, що у жовтні буде введено сервіс рекрутингу у застосунку "Резерв+", що належить Міністерству оборони. Завдяки цьому оновленню користувачі зможуть знайти актуальні вакансії у військових частинах ЗСУ та швидше визначитися зі своєю майбутньою службою.

Наразі, вже звернулися до центрів української армії майже 21 тисяча громадян, з яких 804 особи - за останній тиждень. За даними, з усіх 20 954 звернень, 5 230 осіб вже стали кандидатами до лав Сил оборони. Найбільшої кількості запитів було для посад водіїв, штабних працівників та операторів БпЛА.

Нагадаємо також, що військово-обліковий документ з Реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів можна отримати на порталі "Дія".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua