У «Дії» з'являться нові послуги для підприємців.

Нові послуги для підприємців
Нові послуги для підприємців

Міністерство цифрової трансформації повідомляє, що на порталі "Дія" буде доступний цілий цикл процедур видачі дозвільних документів для бізнесу. Головна новина полягає в запуску проєкту єДозвіл, що передбачає запровадження Єдиної державної електронної системи дозвільних документів.

Раніше для отримання ліцензії підприємцям доводилося їхати до відповідної установи, що займало багато часу і потенційно вносило корупційні ризики. Завдяки "Дії" процес стає набагато простішим та безпечнішим.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповідає, що підприємці зможуть зручно подавати документи, відстежувати їх обробку, оплачувати адмінпослуги та скаржитися на дії органів ліцензування. ЄДозвіл дозволить здійснювати такі дії, як подання заяви на отримання, відновлення, зупинення або анулювання ліцензій, розширення або звуження господарської діяльності, а також інформувати про зміни в документах та відомостях, які долучалися до заяви.

В системі буде здійснюватися автоматична перевірка документів за спеціальним алгоритмом. Якщо рівень ризику низький, то реєстрація відбуватиметься автоматично, а якщо знайдено ризик, то заяву розгляне представник держоргану протягом 10 днів.

Зі старту системи, будуть доступні декларації у сфері охорони праці, а з вересня підприємці зможуть отримувати ліцензію на ветеринарну діяльність. Поступово перелік послуг буде поширюватися, а функціонал єДозвіл стане частиною комплексної послуги е-Підприємець.

Слід зазначити, що на порталі "Дія" вже розроблено та запущено сервіс е-Підприємець, який полегшує відкриття власної справи та надає додаткові послуги для підприємців. Також на порталі з'явилася послуга із закриття ФОПів, що дозволяє фізичним особам-підприємцям закривати свій бізнес у декілька кліків.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua