У «Дії» з’являться п’ять нових сервісів.

Логотипи п'яти нових сервісів
Логотипи п'яти нових сервісів

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів про додаткові функції, які будуть доступні в застосунку "Дія". Зокрема, користувачі зможуть відображати свої дозволи на зброю, реєструвати шлюб онлайн та користуватись електронним бронюванням.

Відображення дозволу на зброю

Мінцифри та Міністерство внутрішніх справ працюють над впровадженням можливості відображення інформації про зброю та дозволи на неї у застосунку "Дія". Крім того, планується функція замовлення витягу з Єдиного реєстру зброї.

Шлюб онлайн

У застосунку "Дія" буде доступна можливість одружитися у кілька кліків. Перший у світі сервіс, який протестували бета-тестувальники, вже допоміг п'яти парам офіційно укласти шлюб. Згодом ця можливість буде доступна для всіх українців.

Електронне бронювання

Наразі Мінцифри, Мінекономіки та Міноборони працюють над послугою електронного бронювання. Цифрова система має спростити процес бронювання та зменшити час її обробки з кількох тижнів до години. Першими, хто зможуть скористатись цією послугою, будуть критично важливі підприємства і ті, що забезпечують потреби Сил оборони.

"Дія.Підпис" для юридичних осіб

"Дія.Підпис" - інструмент, який спростить взаємодію з чиновниками для фізичних та юридичних осіб. Уряд вже ухвалив відповідну постанову, а команда Мінцифри працює над функціоналом для юридичних осіб.

Свідоцтва про народження, шлюб, розлучення, зміну персональних даних

У майбутньому "Дія" автоматично підтягуватиме свідоцтва про народження дітей, а також свідоцтва про шлюб, розлучення та зміну імені. Ці документи знадобляться при підтвердженні зміни прізвища, при видачі пільг чи при прийнятті на роботу.

Також на порталі "Дія" буде доступний повний цикл процедур видачі дозвільних документів для бізнесу. Крім того, з'явилася нова послуга е-Підприємець, яка допомагає відкрити власний бізнес та отримувати різні послуги в рамках "Дії".

Раніше також було введено послугу з закриття ФОПів у застосунку "Дія".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua