У ДТП на Волині загинув повний кавалер ордена «За мужність» Павло Чайка.

Зображення Павло Чайка - герой
Зображення Павло Чайка - герой

У ДТП, що сталася біля селища Хорохорин Луцького району 29 вересня, загинув Народний герой України, кавалер ордена "За мужність" Павло Чайка. Про це повідомив міський голова Вячеслав Поліщук.

За даними поліції Волинської області, мешканець Київської області, 36-річний чоловік, керуючи мотоциклом Harley Davidson, виїхав на зустрічну смугу і зіткнувся з автомобілем Ford Fusion, який водив 30-річний мешканець Володимир.

Унаслідок зіткнення мотоцикл загорівся, а його водій загинув. Пасажирка легковика, 30-річна жінка, отримала травми, але госпіталізація не потрібна.

Ведеться дослідження ДТП. Кримінальне провадження розпочато згідно з частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України, що стосується порушення правил дорожнього руху, що призвело до смерті Павла Чайки.

Прощання з Павлом Чайкою відбудеться 2 жовтня у його рідному Рожищі.

Життєвий шлях Павла Чайки

Павло Чайка народився у Рожищі, місті Волинської області, і був почесним громадянином міста. Він жив у Києві разом зі своєю дружиною.

У віці 15 років він вступив до Волинського обласного військового ліцею, після чого продовжив навчання на юридичному факультеті ВНУ ім. Лесі України. У 2007 році він почав свою військову кар'єру, розпочавши зі строкової служби в десантних військах, а потім підписав контракт. Після двох років служби в Беркуті, Павло повернувся до армії.

У 2015 році Міноборони України розповідало про подвиги Павла Чайки. Він був учасником оборони Донецького аеропорту, брав участь у боях на Дебальцівському плацдармі. Він був командиром взводу у складі 79-ї ОДШБр і брав участь у найважчих боях в Слов'янську, Зеленопіллі, Мар'їнці, обороні Донецького аеропорту і Дебальцевого. Він двічі був поранений.

Павло Чайка отримав орден "За мужність" трьох ступенів. Він був нагороджений орденом "За мужність" III ступеня 8 липня 2014 року за особисту мужність і героїзм у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України. Орден "За мужність" II ступеня отримав 4 грудня 2014 року. Орден "За мужність" I ступеня був вручений 26 лютого 2015 року за особисту мужність і героїзм у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України. У 2016 році йому був присуджений орден "Народний герой України".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua