У Forbes розповіли, як українські військові контратакують на Покровському напрямі.

Українські військові контратакують на Покровському
Українські військові контратакують на Покровському

Українські військові під Покровськом проводять контратаку, що затримує росіян. Раніше захоплення Покровська росіянами здавалося неминучим, але тепер його виглядає менш ймовірним. Російська армія перебільшують українські сили в чотири рази. Проте, українці відступали від Покровська з середини лютого, коли росіяни прорвали оборону міста Авдіївка.

Українські військові використовують свої резерви під Покровськом і здійснюють контратаки вздовж останньої лінії окопів та укріплених містечок недалеко від міста. Це допомагає стабілізувати фронтову лінію наразі. Російський блогер зауважив: "Відбувається саме те, що і передбачалося - українські збройні сили почали контратакувати".

У боях біля Покровська беруть участь бригада "Кара-Даг" Національної гвардії, 12-а бригада "Азова" та 93-та механізована бригада ЗСУ. Ці підрозділи проводять невеликі контратаки, що уповільнюють чи відкидають росіян. Особливо успішна є дія бригади "Кара-Даг" у Селидовому, де їх танки зупиняють російські танки та бойові машини, що намагаються проникнути до міста.

Ці дії українських військ допомагають уповільнити росіян і утримувати їх від захоплення Покровська. Зараз, коли у Селидовому розташовані сильні та добре оснащені українські війська, захоплення Покровська росіянами стає менш ймовірним.

Президент Зеленський також висловився щодо ситуації на фронті та призначення нових міністрів уряду.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua