У Франківську побилися активісти, постраждав ветеран «Азову».

Активісти б'ються у Франківську, постраждав ветеран «Азову»
Активісти б'ються у Франківську, постраждав ветеран «Азову»

У Івано-Франківську відбулася сутичка між активістами через земельну ділянку. Деякі борються за збереження зеленої зони, а інші прагнуть створити реабілітаційний центр для військових. Соцмережами розповсюдилося відео бійки.

Прихильники створення центру заявили, що противники напали на одного з військових, щоб не дозволити збудувати центр і зберегти землю для будівництва багатоповерхівок.

Активіст і ветеран Сергій Янчук заявив, що його товариша побили через їхню позицію щодо будівництва на ділянці. Він зазначив, що противники використовують маніпуляції, звинувачуючи їх в співпраці з Росією. Як виявилося, Андріан, товариш Янчука, ударив одного з противників, після чого на нього напали. Його було госпіталізовано зі збитою головою.

За словами Янчука, приватний інвестор не враховує думку місцевих жителів та залучає сторонніх людей, можливо, за гроші.

Поліція повідомила, що сутичка сталася в одному з мікрорайонів міста, а обидва учасники отримали травми. Розпочато дві кримінальні справи за умисне легке тілесне ушкодження. Розслідування триває.

Подібні інциденти стали частими в Україні, де ветерани та військові часто стають жертвами нападів. Влада та поліція активно займаються цим питанням.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua