У Генштабі розповіли про російські атаки на різних ділянках фронту.

Російські атаки на фронті
Російські атаки на фронті

Зростаюча напруженість на фронті

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, станом на 6 жовтня 2024 року о 16:00, на фронті тривають активні бої.

Загарбницькі сили здійснюють наступ на декількох напрямках, але українські захисники успішно відбивають їх атаки та завдають значних втрат ворогу.

На Сумщині та Чернігівщині ворожі сили обстрілюють населені пункти з території РФ. Були зафіксовані артилерійські та мінометні обстріли Олександрівки та Майського. Також росіяни здійснили 6 авіаударів, використовуючи 7 керованих авіабомб, по кількох населених пунктах. Крім того, на території Курської області РФ було зафіковано 11 авіаударів з використанням 16 керованих авіабомб.

На Харківському напрямку було 5 ворожих атак поблизу Стариці та Вовчанська. На Куп'янському напрямку також відбулися 3 атаки, одна з яких ще триває. Авіаудари були зафіксовані в районах Зеленого Гаю та Першотравневого.

Найбільш напружена ситуація склалася на Лиманському напрямку, де загарбники провели 14 спроб прориву оборони ЗСУ. На Краматорському напрямку вдалось відбити 3 атаки. На Торецькому напрямку, крім авіаударів, було зафіксовано 8 наземних атак.

На Покровському напрямку зафіксовано 10 ворожих атак, на Курахівському - 9. На Времівському напрямку, крім авіаударів, було проведено 3 штурми позицій ЗСУ. На Придніпровському напрямку вдалося відбити 2 атаки.

На інших ділянках фронту ситуація залишається без суттєвих змін. Українські захисники продовжують відстоювати та завдавати ворогові втрат.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua