У ГУР оцінили масштаб російської агентурної мережі в Україні.

Масштаб російської агентурної мережі в Україні
Масштаб російської агентурної мережі в Україні

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скибицький повідомив про ситуацію з російською агентурною мережею в Україні та плани противника щодо дестабілізації ситуації в країні.

У ході дискусії в рамках проекту видання "Лівий берег" з назвою "Нова країна" він зазначив, що Росія не має достатньо потужної агентурної мережі в Україні для виконання всіх завдань. Проте плани росіян щодо дестабілізації ситуації залишаються незмінними, включаючи ракетні удари по інфраструктурі.

Представник ГУР зазначив, що хоча є інциденти, як підпал автомобілів та витік інформації про переміщення українських військ, їх масштаби не такі значні, як здається.

"Чим більше противник буде знати про наші плани і дії, тим складніше для нього проводити операції і вести збройну боротьбу", - наголосив Скибицький.

Він додав, що фіксується кожен злочин, скоєний не лише російськими військовими, але й цивільними особами, які причетні до використання зброї проти України. Ведеться облік конструкторів ракет та пристроїв до авіабомб. Також фіксуються розмови окупантів по телефону, які можуть бути використані як докази.

Нагадаємо, що на початку серпня СБУ затримала агента ГРУ, який готував удари по Харківщині.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua