У Харкові ухилянт наїхав автомобілем на представників ТЦК.

У Харкові ухилянт наїхав автомобілем
У Харкові ухилянт наїхав автомобілем

Житель Харкова, який ухилявся від військового обліку, напав на представників територіального центру комплектування. Група, яка складалась з військовослужбовців та правоохоронців, стала жертвами нападу. Нападник не погодився надати свої військово-облікові документи для перевірки і з зухвалістю відмовився виконати законні вимоги. Внаслідок цього він вчинив небезпечні маневри на автомобілі, пошкодив декілька машин групи оповіщення і наїхав на трьох військовослужбовців, травмуючи їх. Нападника було затримано на місці, тривають правові процеси. Потерпілій військовослужбовці нічого не загрожує, їм надається медична допомога.

Цей правопорушник транслював конфлікт з військовослужбовцями в соціальних мережах, з метою дискредитації них та процесу мобілізації. Відео з цього конфлікту були змонтовані та розповсюджені українськими інформаційними ресурсами з коментарями, які спотворюють дійсність.

В Києві чоловік напав на працівників Деснянського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Такий же напад стався у селі Книжківці Хмельницької області, де чоловік напав з ножем на представника територіального центру.

Концерт гурту "Океан Ельзи" та перевірки військово-облікових документів

11 жовтня в Палаці спорту в Києві відбувся концерт гурту "Океан Ельзи", після якого співробітники ТЦК та СП провели перевірку військово-облікових документів у військовозобов'язаних. Декілька чоловік, у яких виявилися проблеми з документами або які відмовилися їх показати, були затримані і відвезені у ТЦК. Декілька осіб отримали повістки та були відпущені.

Крім того, в одному з приміщень пункту попереднього збору військовозобов'язаних знайшли тіло без ознак насильства. Його вважають самогубством.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua