У Казахстані стартував референдум щодо будівництва атомної електростанції.

Референдум про атомну електростанцію
Референдум про атомну електростанцію

У Казахстані розпочалося голосування з питання будівництва атомної електростанції

Уранці, о 6:00, розпочали роботу 84 виборчі дільниці у Казахстані щодо проведення референдуму з питання будівництва атомної електростанції. Про це повідомив заступник голови Центральної виборчої комісії Костянтин Петров.

Згідно з його словами, таке рішення було прийнято, щоб громадяни мали можливість проголосувати ще до початку робочого дня.

Більшість з цих дільниць знаходяться в Карагандинській та Абайській областях, а також в Алмати. Також є дільниці у Актюбінській та Мангистауській областях. Працюватимуть вони до 20:00, разом з іншими виборчими дільницями.

Усі виборчі дільниці розпочали голосування

Станом на 7:00 6 жовтня 2024 року всі 10,249 виборчих дільниць уже розпочали голосування. У списки виборців внесено 12,244,683 громадян.

Також варто зазначити, що громадяни Казахстану можуть взяти участь у референдумі за кордоном. Для цього було створено 74 виборчі дільниці у 59 країнах світу.

Перший керівник країни, прем'єр-міністр Олжас Бектенов, вже проголосував на одній з дільниць у Астані. Голосування на одній з найбільших зарубіжних виборчих дільниць, що розташована в Ташкенті, розпочалося о 7:00 за місцевим часом.

Останні дільниці відкриються о 16:00 за часом Астаны у містах Вашингтон, Нью-Йорк, Оттава, та о 20:00 в Сан-Франциско. За кордоном вже відкрилися 26 виборчих дільниць, а очікується відкриття ще 48 дільниць.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв також прийняв участь у референдумі і провів брифінг для журналістів. Він підкреслив, що уряд активно виконує поставлені завдання і що він постійно знаходиться в курсі всіх подій.

На завершення брифінгу президент висловив повагу журналістам і зазначив, що у цьому році заплановано надати квартири для журналістів, а також продовжити цю практику в майбутньому.

Нагадаємо, що між Казахстаном і Росією триває "зернова війна".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua