У Києві пообіцяли "справедливі платіжки" за тепло: як це пов'язано з новими лічильниками.

Схема нових лічильників на фоні теплозвірів
Схема нових лічильників на фоні теплозвірів

В Києві продовжується програма з встановлення нових загальнобудинкових лічильників тепла.

За інформацією КП "Київтеплоенерго", вже встановлено понад половину з 330 нових лічильників у багатоквартирних будинках, а до кінця року планується закінчити решту.

Всього буде встановлено 210 лічильників замість старих, які були пошкоджені або викрадені, та ще 120 лічильників замість викрадені.

"Майже 90% багатоповерхових будинків у Києві обладнані загальнобудинковими лічильниками тепла, що робить Київ лідером у цій сфері в країні", - заявили у Київтеплоенерго.

У таких будинках оплата за тепло здійснюється на основі фактичного споживання. Якщо лічильник відсутній, застосовується урядова Методика №315.

Крім того, Київтеплоенерго щороку проводить обслуговування, ремонт та перевірку лічильників перед початком опалювального сезону. Цього року перевірці підлягають понад 3100 лічильників, які вже готові до зимового періоду.

Також енергетики підготували 160 котелень та станцій теплопостачання у всіх районах столиці, які пройшли випробування та ремонт і готові постачати тепло до будинків та соціальних закладів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua