У Києві стартував український тиждень моди: яскраві фото.

У Києві - тиждень моди
У Києві - тиждень моди

1 вересня у Києві розпочався тиждень моди Ukrainian Fashion Week (UFW). Цього разу покази відбуваються в Україні, підкреслюючи незламність та творчу енергію українців навіть у складний час війни.

Що таке Ukrainian Fashion Week

Ukrainian Fashion Week (UFW) - це професійна модна платформа, яка проводиться двічі на рік у Києві з 1997 року. За цей час UFW представив понад 100 дизайнерів, які отримали визнання на міжнародній арені.

Нові імена на незвичному подіумі

Особлива увага цього сезону приділяється молодим дизайнерам, які презентували свої колекції у незвичному форматі відкритої фотосесії. Гранітні сходи Українського дому стали символічним подіумом для відображення поєднання класичної архітектури та сучасного мистецтва.

Колекція вишиванок нового покоління

Особливу увагу привернули 10 молодих дизайнерів, які здобули успіх на міжнародних подіумах і представили свої нові колекції в Україні. Від колекції Freedom Flow Марії Добрової, яка втілила динамічну енергію незламності української жінки, до колекції Анастасії Науменко, що досліджує стан постійної метаморфози.

Екологічність та апсайклінг

На UFW особлива увага була приділена екологічній моді. Багато дизайнерів використовували техніку апсайклінгу, перетворюючи старі речі на нові шедеври. Це сприяє збереженню довкілля та додає унікальності кожній колекції.

Молоді дизайнери мали можливість виграти грант від благодійного фонду Ірини Адоніної United For Freedom, що допоможе їм розвивати свої бренди та створювати нові колекції.

Також серед учасників були представлені колекції дизайнерки Елісон Дієз (ELISON DIEZ) та выпускниці School of Art x Craft Соломії Гриньків.

Важливо відзначити, що учасникам українського гурту вручили повістки після їх виступу.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua