У Києві та низці областей скасовано екстрені відключення світла.

Київ та області без екстрених відключень світла
Київ та області без екстрених відключень світла

Екстрені відключення електропостачання відбулися в Києві, Київській, Одеській та Донецькій області, повідомляє ДТЕК. Зараз всі області повертаються до звичайного графіку відключень.

Причиною екстрених відключень стала складна ситуація в енергосистемі, через що "Укренерго" видало відповідне розпорядження.

Варто відзначити, що під час екстрених відключень планові графіки не застосовуються.

Сьогодні, 28 серпня, обленерго вживає заходів для обмеження споживання електроенергії. Протягом доби у всіх регіонах планувалось дві черги відключень.

26 серпня рано вранці окупанти здійснили масову атаку на Україну. Київська гідроелектростанція біля Вишгорода була одним з атакованих енергооб'єктів.

Також стало відомо, що російська Федерація вперше атакувала українські розподільні підстанції за допомогою касетних боєприпасів.

Україна повертається до звичайного графіку стабілізаційних відключень. Сьогодні українці повинні очікувати жорсткі обмеження електропостачання.

Радник прем'єр-міністра України, член Наглядової ради "Укренерго" Юрій Бойко зазначив, що ще рано говорити про наслідки масової атаки на енергосистему і майбутні відключення електропостачання. Однак плани щодо підготовки до зими доведеться корегувати.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua