У Києві викрили працівників ТЦК, які допомагали ухилянтам: знайшли мільйон доларів та 11 елітних авто.

У Києві виявили мільйон доларів та 11 елітних авто
У Києві виявили мільйон доларів та 11 елітних авто

Схема ухилення від мобілізації в Києві. Вилучено понад 1,2 млн доларів

У Києві розкрили схему ухилення від мобілізації, за допомогою якої працівники ТЦК незаконно допомагали тисячам військовозобов'язаних ухилитися від призову. Підозрюваним вилучено понад 1,2 мільйона доларів.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора, передає "Хвиля".

"Підозрювані організували схему отримання хабарів від чоловіків, які підлягають мобілізації. За 8,5 тисяч доларів вони обіцяли допомогти з постановкою на облік у певному ТЦК, видати тимчасові посвідчення та внести відповідні відомості до Єдиного реєстру військовозобов'язаних та резервістів", - розповіли в ОП.

Під час отримання другої частини хабара у сумі 4 тисяч доларів США правоохоронці затримали підозрюваних. Вилучено понад 1,2 мільйона доларів та 45 тисяч євро, а також різні предмети, що підтверджують їхню діяльність.

У Державному бюро розслідувань уточнили, що підозрювані займалися створенням пакетів військово-облікових документів для зняття з військового обліку. Ціна за такий "білий квиток" становила від 2 до 15 тисяч доларів.

Фігурантам оголосили підозру, а суд просять обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За цим злочином загрожує до 15 років ув'язнення.

Крім цього, у цьому ж війсккоматі затримано двох працівників, які вносили фальшиві дані, що дозволяли ухилятися від служби й виїзду за кордон. Їм також оголосили підозру.

Слід зазначити, що раніше такі схеми ухилення від мобілізації вже декілька разів були розкриті в Києві та Херсоні.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua