У Конгресі США закликали розсекретити дані про можливий злом пошти штабу Трампа.

Розсекретити дані про можливий злом
Розсекретити дані про можливий злом

Аналітики та експерти з розвідки стверджують, що інші країни можуть спробувати вплинути на президентські вибори у США через злам електронної пошти команди Дональда Трампа, здійснений хакерами з Ірану. Цю інформацію опублікувала газета Washington Post.

Двоє демократичних конгресменів, які були членами комітетів з розвідки та безпеки, вимагають проведення брифінгів та розсекречення даних щодо можливого зовнішнього втручання у вибори.

Заява виборчого штабу Трампа була зроблена після того, як він отримав запит від ЗМІ щодо внутрішньої перевірки Джей Ді Венса, кандидата на пост віцепрезидента, який був надісланий до редакції.

Представники американського уряду не підтвердили факт зламу поштової скриньки штабу. Також команда Трампа не представила жодних підтверджуючих доказів.

Нагадаємо, виборчий штаб Дональда Трампа заявив про злам їхніх комп'ютерів, вважаючи зауважені іранськими діячами за крадіжку та поширення конфіденційної інформації. Однак не було представлено жодних конкретних доказів. Ця заява була зроблена наступного дня після звіту Microsoft про спроби зовнішніх агентів вплинути на передвиборчу кампанію 2024 року в США.

Джерело: РБК-Україна


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua