У Косові почали відключати електроенергію через енергетичну кризу.

Відключення електроенергії через енергетичну кризу
Відключення електроенергії через енергетичну кризу

Відключення електроенергії через недостатнє виробництво та дорогі імпортні ціни

Енергорозподільча компанія KEDS розпочала відключення електроенергії через недостатнє виробництво та дорогі імпортні ціни. За словами представника компанії Віктора Бужали, споживачі будуть мати шість годин роботи і дві години відключення.

«У споживачів буде шість годин роботи та дві години відключення», – заявив представник KEDS Віктор Бужала.

Недостатнє постачання електроенергії

KEDS отримує всього 500 МВт/год від буровугільних електростанцій та відновлюваних джерел енергії, але їх споживання становить 800 МВт/год.

Заборона на імпорт електроенергії в Косово

Компанія повідомила, що не може імпортувати електроенергію і мусить покладатися на внутрішнє виробництво. У січні уряд Косова ввів заборону на майнінг криптовалюти, щоб обмежити споживання електроенергії.

У січні цього року уряд Косова запровадив заборону на майнінг криптовалюти, намагаючись обмежити споживання електроенергії.

Надзвичайний стан та обмеження постачання електроенергії

У грудні Косово оголосило надзвичайний стан, що дозволило уряду виділяти більше грошей на імпорт енергоносіїв та запровадити жорсткіші заходи. Оператор енергетичних мереж KOSTT оголосив, що більше не буде постачати безкоштовну електроенергію споживачам у чотирьох муніципалітетах на півночі країни з переважно сербським населенням.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua