У Ковелі під військкоматом зібралися мітигнувальники. ТЦК заявив про причетність російських спецслужб.

Під військкоматом зібралися мітигнувальники
Під військкоматом зібралися мітигнувальники

У місті Ковелі Волинської області відбувався мітинг біля місцевого військкомату. З метою перевірки військово-облікових даних, трохи чоловіків було затримано у військкоматі. Проте, соцмережі спланували "заклики до бунту", і російські спецслужби використали цю ситуацію. У відео було видно, як натовп стояв проти правоохоронців і кидали автомобільні шини. Тепер "реальні люди", які стояли навпроти, повинні нести відповідальність. І вважається, що за конфліктом стояли російські спецслужби. Поширили приклади повідомлень ботів та вкидів, щоб масштабувати бунт. Згодом, ситуацію у військкоматі назвали провокованою з метою дискредитації чинної влади та протидії мобілізаційним заходам.

У військкоматі заявили: "Учора ви знецінили справжню сутність гасла "Героям Слава!", яке вигукували, та аплодували ухилянту, який не зробив нічого заради перемоги України. А Герой України, Олександр Мацієвський, знав справжню ціну цим словам, за що його розстріляли вороги."

Апеляційний суд змінив запобіжний захід екс-керівнику Рівненського обласного ТЦК Сергію Луцюку, якого підозрюють у побитті підлеглого. Було встановлено тримання під вартою на заставу в розмірі 454 200 гривень.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua