У Курській області впав ще один російський прапор (відео).

У Курській області російський прапор впав
У Курській області російський прапор впав

Українські військові забрали російський прапор з будівлі в селі Свердликове Курської області в РФ. Про це повідомив батальйон "Нахтігаль" 14-го полку безпілотних систем ЗСУ.

Один з військових, Юрій Яковенко, якого кличуть Хорват, прокоментував цей факт, сказавши: "100 років тому в Курській губернії (області) більше як 60% населення спілкувалося українською мовою. Ми не маємо права дозволяти хтось пригнічувати україномовних громадян Росії".

Точний час, коли було зняте відео, не вказується.

Нагадаємо, що в Курській області продовжуються бойові дії поруч з Курчатовим, де розташована Курська АЕС. ЗСУ контролюють населені пункти Козача Локня, Мирний, Круглик і Бондарівка. На півдні українські військові вриваються до Мартинівки і приєднуються до інших військових частин. Також відбуваються бої біля в'їзду в Кореневе і Ольгівку з боку Крем'яни.

Відомо, що президент Росії Володимир Путін провів нараду з постійними членами Радбезу через ситуацію на Курщині. Міністерство оборони РФ також не заперечує, що бої насильно збільшуються біля міста Суджа. Крім того, Міністерство оборони РФ надає додаткову підтримку в Суджанському районі, використовуючи реактивні системи залпового вогню, артилерію і важку гусеничну техніку для боротьби з підрозділами ЗСУ.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua