У Львові засновано фонд на честь матері і трьох доньок, яких убила Росія.

У Львові засновано фонд на честь матері і трьох доньок, яких убила Росія
У Львові засновано фонд на честь матері і трьох доньок, яких убила Росія

Український католицький університет (УКУ) оголосив про заснування стипендіального фонду, присвяченого пам'яті Євгенії Базилевич та її трьох доньок - Ярини, Дарії та Емілії. Вони загинули від російського обстрілу у Львові 4 вересня 2024 року. Про це повідомили представники УКУ.

Фонд отримає назву імені Базилевичів і є спільним проектом університету, батька Ярослава Базилевича та Національної скаутської організації України "Пласт".

Головною метою фонду є збір 100 тисяч доларів на річні стипендії для студентів УКУ. Це дозволить продовжити ідеали та принципи, за якими жили Базилевичі. Також у УКУ підкреслили, що всі члени сім'ї були пластунами.

"Ендавмент дозволить надавати стипендії пам'яті Євгенії, Ярини, Дарії та Емілії Базилевич. Завдяки цьому університет зможе допомагати обдарованим студентам, які не можуть оплачувати свою освіту через складні обставини", - пояснили в УКУ.

Ярослав Базилевич, батько трьох доньок, поділився своїми враженнями: "Я завжди відчував себе найщасливішим і найбагатшим чоловіком і батьком, тому що мав таких чудових дітей. Вони були відповідальними, працьовитими, розумними, ініціативними та патріотичними. Я завжди пишався ними і буду пишатися і надалі. Просимо допомогти створити постійний стипендіальний фонд імені Євгенії, Ярини, Дарії та Емілії Базилевич, щоб світ пам'ятав їх імена".

Нагадаємо, що під час масового обстрілу, який стався 4 вересня, Дарія, Ярина, Емілія та їхня мати Євгенія загинули від російської ракети, коли ховалися на сходовій клітці свого будинку під час загрози повітряної тривоги.

6 вересня відбулося прощання з Базилевичами у Львові.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua