У Міносвіти сказали, коли розпочнеться новий навчальний рік у школах та університетах.

Початок навчального року в школах
Початок навчального року в школах

Новий навчальний рік розпочнеться 2 вересня

Міністерство освіти та науки України оголосило про початок нового навчального року. Згідно з рішенням Кабінету Міністрів, навчання у школах розпочнеться 2 вересня 2024 року і триватиме до 30 червня 2025 року.

Кожна школа має право самостійно визначати тривалість навчального року та канікул враховуючи Закон України "Про повну загальну середню освіту". Згідно з цим законом, кількість календарних днів канікул у школах протягом року повинна бути не менше 30-ти.

Школи мають право встановлювати структуру навчального тижня та вирішувати, чи проводити заняття по суботах. Вони також можуть самостійно визначати форми організації навчального процесу з урахуванням питань безпеки.

Університети також самостійно встановлюють початок та тривалість навчального року. Незважаючи на рекомендацію Міністерства освіти та науки розпочати навчання у серпні з довгими канікулами восени і зимою, вони також починають навчання у вересні.

Заклади професійної освіти також мають намір розпочати навчання у вересні. Міністерство рекомендує бути гнучкими в організації навчального процесу, зокрема проводити заняття по суботах, враховуючи питання безпеки та енергопостачання. Рішення про форму навчання приймають місцеві адміністрації.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua