У найкращому випадку взимку не буде світла до 5 годин на день – ЗМІ.

темна зимова ніч без світла
темна зимова ніч без світла

Україна зіткнулася з проблемою недостатнього постачання електроенергії взимку, що призводить до щоденних перерв у подачі світла тривалістю 5 годин. Про це повідомляє газета Financial Times, посилаючись на слова енергетиків.

За найбільш оптимістичним сценарієм, цієї зими передбачаються щоденні відключення електроенергії на 5 годин, проте це можливо лише за умови, що Росія не нападатиме на енергетичну систему, а температура не опуститься нижче -15 градусів.

"Україна має план на короткостроковий період, щоб пережити цю зиму, але для забезпечення енергетичної безпеки в майбутньому ми маємо децентралізувати енергетичну систему", - заявив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.

Основна причина проблем з енергією цієї зими полягає в пошкодженні основних електростанцій, а не підстанцій. Більшість підстанцій мають надійний захист і швидко ремонтуються, наголосив колишній голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький.

"Відключення світла та недостатнє постачання енергії є необхідними", - зауважив він. "Питання полягає в тому, наскільки значними вони будуть. Багато залежить від захищеності електростанцій. Протиповітряна оборона має велике значення, і децентралізація має відбуватися паралельно".

Джерело: Економічна правда


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua