У Німеччині перестануть видавати документи чоловікам з України, але не скрізь: що відомо.

Німеччина зупинила видавання документів українцям
Німеччина зупинила видавання документів українцям

Українським чоловікам не видадуть спеціальний документ в Німеччині

У німецькій землі Гессен вирішили не видавати українським чоловікам призовного віку спеціальний документ, який можна використати замість закордонного паспорта для поїздок за кордон. Цю інформацію підтвердило Міністерство праці та соціальних справ Гессена 31 липня, відповідаючи на запит депутатів від партії Альтернатива для Німеччини, відомої своїми правопопулістськими поглядами.

У міністерстві зазначили, що "Відомства у справах іноземців Гессена, як правило, не видаватимуть українським чоловікам мобілізаційного віку німецькі посвідчення, що замінять документи для поїздок за кордон. Вони здатні поїхати в Україну для отримання паспорта та проходження військової служби".

Нині у Гессені проживає близько 20 тисяч українських чоловіків віком від 18 до 60 років. Міністерство також зазначає, що заохочення чоловіків до повернення в Україну та участі у захисті від російської агресії є "зрозумілими інтересами України".

Важливо відзначити, що в Німеччині існують особливі проїзні документи, які можуть використовуватись замість закордонних паспортів. Їх видають іноземцям у виняткових ситуаціях, коли ті не можуть отримати або не мають звичайного паспорта. Рішення про видачу такого документа приймається для кожного випадку окремо.

Раніше повідомляли, що Німеччина може різко скоротити виплати українцям.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua