У Норвегії стадіон перетворився на найбільшу у світі вертикальну сонячну електростанцію (фото).

Вертикальна сонячна електростанція в Норвегії
Вертикальна сонячна електростанція в Норвегії

У Норвегії встановлено найбільшу вертикальну сонячну електростанцію в світі

Фахівці компанії Over Easy Solar встановили найбільшу в світі вертикальну сонячну електростанцію на даху футбольного стадіону Уллевол в Норвегії. Її пікова потужність становить 248 кіловат, а процес встановлення зайняв лише кілька днів, що є дуже швидким порівняно з іншими електростанціями. Очікується, що ця електростанція щороку зможе виробляти 219 тисяч кіловат-годин енергії.

Встановлення вертикальних сонячних батарей є набагато простішим процесом, ніж встановлення горизонтальних. Компанія Over Easy Solar зменшила розмір панелей, що дозволило знизити загальну масу електростанції до 11 кг на квадратний метр. Це дозволяє встановлювати такі панелі на різних майданчиках, включаючи дахи футбольних стадіонів.

Нова вертикальна сонячна електростанція складається з 1242 блоків по 200 ват кожен і розташована на площі 2500 квадратних метрів. Панелі орієнтовані під кутом 20 градусів на схід від півдня, щоб забезпечити рівномірний розподіл енергії з більшою ефективністю взимку. Компанія Over Easy Solar стверджує, що вертикальні сонячні панелі можуть бути на 20-30% більш прибутковими, ніж традиційні плоскі панелі.

За новим звітом Міжнародного енергетичного агентства, попит на енергію в 2024 і 2025 роках буде на одному з найвищих рівнів за останні два десятиліття. Очікується, що сонячна фотоелектрична система зможе задовольнити половину зростання попиту.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua