У ОАЕ розпочалось тестування 4-денного робочого тижня.

логотип ОАЕ с 4-денним робочим тижнем
логотип ОАЕ с 4-денним робочим тижнем

В Дубаї перехід на 4-денний робочий тиждень

Департамент кадрових ресурсів уряду Дубая (DGHR) розпочав пілотний проект під назвою "Гнучке літо", в рамках якого окремих державних службовців переведуть на чотириденний робочий тиждень протягом спекотного періоду. Про це повідомляє Arabian Business.

Додатково, працівники 15 державних установ працюватимуть випереджаючим графіком, тобто сім годин на день замість восьми. Ця ініціатива має на меті підвищити продуктивність роботи та створити більш гнучке робоче середовище.

Цей проект відповідає стратегії розвитку Дубая до 2033 року, яка має на меті підвищення добробуту жителів та перетворення міста на глобальний центр з найкращими умовами для проживання та праці.

Пілотний проект розпочнеться 12 серпня та триватиме до 30 вересня 2024 року. Благодаря цьому працівники державних департаментів зможуть провести більше часу з сім'єю під час літнього періоду. Також це дозволить зменшити споживання енергії в будівлях державних установ.

Шарджа стала першим регіоном на Близькому Сході, який перевів державний сектор на чотириденний робочий тиждень з 1 січня 2022 року. Чиновники працюють на годину довше з понеділка по четвер, а вихідними днями є п'ятниця, субота та неділя.

Це рішення наступило після оголошення рішення уряду ОАЕ про перехід державного сектора на 4,5-денний робочий тиждень. Працівники працюють з понеділка по четвер, а п'ятниця - половина робочого дня, субота та неділя стали вихідними днями. Цілорічні п'ятничні молитви та проповіді проводяться о 13:15.

Нагадаю, що у Копенгагені, столиці Данії, з 1 квітня розпочався експеримент з 4-денним робочим тижнем для працівників муніципалітету. Метою такого рішення є боротьба зі стресом та підвищення привабливості муніципалітету як місця роботи.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua