У Польщі біля кордону з Білоруссю знайдено невідомий об'єкт: його аналізують спецслужби.

Невідомий об'єкт на кордоні Польщі-Білорусь
Невідомий об'єкт на кордоні Польщі-Білорусь

У польському селі Стара Камьонка, неподалік від кордону з Білоруссю, знайшли незнайомий об'єкт з кирилицею. Він був переданий на вивчення спецслужбам. Про це повідомляє PAP.

Яцек Добжинський, речник координатора польських спецслужб, зазначив, що ймовірно, цей об'єкт є метеорологічною кулею.

На місце події прибула поліція, а також собака-сапер. Провели перевірку об'єкта. Все вказує на те, що це метеорологічна куля
, - сказав він.

Добжинський нагадав, що ще недавно в цьому районі виявили ще одну метеорологічну кулю. Він вважає, що в цьому районі може бути їхня зона польоту.

26 серпня, під час масованої атаки авіації Росії на Україну, в повітряний простір Польщі влетів об'єкт, ймовірно, російський безпілотник-камікадзе. Цей об'єкт проник близько на 25 км у територію Польщі, а потім зник з радарів. Територіальна оборона відразу розпочала пошуки його залишків, але досі не знайшла. Більшість громадян Польщі, ймовірно, підтримує ідею збиття російських літаків над країною.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський назвав знищення російських ракет над Україною боргом своєї країни. Він заявив, що членство в НАТО не звільняє Польщу від обов'язку захищати свій повітряний простір.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua