У Раді підтримали створення нового міністерства.

Люди в залі, голосують за міністерство
Люди в залі, голосують за міністерство

Створення нового Міністерства демографії та діаспори України

Комітет Верховної Ради з гуманітарної та інформаційної політики підтримав законопроєкт, який передбачає створення нового Міністерства демографії та діаспори України. Про це повідомила народна депутатка Євгенія Кравчук, членка комітету та представниця партії "Слуга народу".

За словами Кравчук, комітет прийняв за основу документ, представлений групою авторів, і врахував пропозиції альтернативного проєкту. "Це підтримка ідеї президента Зеленського щодо створення окремого міністерства, яке займатиметься українцями за кордоном і тими, кого ми хочемо повернути", - пояснила депутатка.

Законопроєкт передбачає, що уряд повинен створити нове міністерство протягом трьох місяців після опублікування закону. Також планується створити Фонд відновлення демографічного потенціалу України.

Євгенія Кравчук

Кравчук наголосила на важливості створення такого міністерства. Вона зазначила, що близько 6 мільйонів українських громадян знаходяться за кордоном, і Міністерство закордонних справ не може повноцінно займатися їхніми справами.

Президент Зеленський раніше оголосив про створення нової інституції, яка буде відповідати за зв'язки з українцями за кордоном та захист спільних національних інтересів. Парламентарі очікують на позицію уряду стосовно створення нового міністерства, а потім законопроєкт буде розглядатися у Верховній Раді.

16 жовтня Зеленський також представив план перемоги України.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua