У Рівненській області звільнено керівників семи МСЕКів.

Керівники семи МСЕКів були звільнені
Керівники семи МСЕКів були звільнені

У Рівненській області здійснили заміну керівників семи медико-соціальних експертних комісій після корупційного скандалу. Про це повідомляє Рівненська ОВА.

За словами голови Рівненської ОВА Олександра Коваля, медико-соціальні експертні комісії проходять перевірки, і сім керівників були звільнені, їм призначили заміну.

«Наразі є нові очільники семи МСЕКів Рівненської області, працюють виконувачі обов'язків. Щодо інших комісій, перевірка триває, рішення щодо їхніх керівників будуть прийняті згодом», - заявив Коваль.

Два тижні тому СБУ розкрила схему ухилення від мобілізації через медико-соціальну експертну комісію МСЕК. Злочинцям, які діяли через ці комісії, було пред'явлено підозру, а також вилучено 14,5 мільйонів гривень у різних валютах.

Президент України Володимир Зеленський впровадив рішення Ради національної безпеки і оборони, яке передбачає ліквідацію медико-соціальних експертних комісій до 31 грудня 2024 року. Міністерство охорони здоров'я розробить зміни до законодавства та створить робочі групи для перевірки рішень комісій щодо оцінки інвалідності посадових осіб державних органів.

Президент Зеленський обіцяв відреагувати на скандали з МСЕК системно і кадрово. Рада національної безпеки і оборони вирішила відновити справедливість у роботі медико-соціальних експертних комісій.

За даними Служби безпеки, підозри у вчиненні злочинів отримали 64 посадовці МСЕК, а також було скасовано понад 4 тисячі висновків про інвалідність.

Керівництву Хмельницького обласного центру МСЕК та обласного Пенсійного фонду було виявлено незаконне збагачення. У ході обшуків у них було знайдено близько 6 мільйонів доларів готівкою.

7 жовтня Печерський райсуд Києва застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів до керівниці МСЕК Хмельницької області Тетяни Крупи, якій було пред'явлено звинувачення в корупції. Їй було надано можливість покинути СІЗО за внесення поруки в розмірі понад 500 мільйонів гривень.

Міністерство охорони здоров'я провело перевірки і скасувало висновки про інвалідність 74 військовозобов'язаним Хмельницького медико-соціального експертного комісаріату.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua