У Росії могла вибухнути міжконтинентальна ракета "Сармат" або "Сатана": фото з супутника.

Міжконтинентальна ракета
Міжконтинентальна ракета "Сармат" або "Сатана" на супутнику

В Росії стався вибух міжконтинентальної балістичної ракети РС-28 "Сатана" чи "Сармат", що було підтверджено супутниковими знімками та аналітиками.

У суботу, 21 вересня, українські війська атакували арсенал ГРАУ у Тверській області та арсенал "Тихорець" у Краснодарському краї. Онлайн небережною інформацією з'явилося, що українські захисники знищили ракету Росії, але це не підтверджено Генштабом.

Супутникові знімки, опубліковані аналітиками, свідчать про вибух ракети РС-28 в Росії, однак це не пов'язано зі вчорашніми атаками.

Фото російського космодрому "Плесецьк" показує результат невдалого випробування ракети, яке могло статися з 20 по 22 вересня 2024 року.

Вибух міжконтинентальної ракети при випробувальному старті є катастрофою, а це вже четвертий невдалий випадок для ракети "Сармат".

Єдиний успішний запуск ракети стався в квітні 2022 року, але президент Росії Володимир Путін заявив у лютому 2024 року, що ракети "Сармати" вже є військовим озброєнням.

Ракета "Сармат" є п'ятим поколінням російського стратегічного ракетного комплексу. Вона має дальність польоту 18 000 км та здатна нести до 10 тонн корисного навантаження.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua