У Росії запущено реєстр електронних повісток: їх розсилатимуть під час осіннього призову.

Електронні повістки для осіннього призову
Електронні повістки для осіннього призову

Російський сайт для реєстрації повісток стартував

У Росії розпочав роботу сайт для реєстрації електронних повісток для військовозобов'язаних. З 1 листопада на цьому сайті будуть розміщуватися повістки до армії та повідомлення про обмеження у правах ухилянтів. Тепер військкоматам не потрібно отримувати підпис призовника про його ознайомлення з рішенням, як це було раніше.

Закон про використання електронних повісток було прийнято весною 2023 року, а президент Путін наказав їх впровадити з переміщенням на осінній призов 2024 року. Розсилка повісток розпочнеться 1 листопада. Власники облікових записів на Держпослугах зможуть отримувати інформацію про свій призов через сайт. Повістка буде вважатися врученою через 7 днів після розміщення в електронному реєстрі.

Зміни для військовозобов'язаних

У силу вступають закони, які обмежують права громадян, які мають бути призвані до військової служби. Заборонено виїжджати з Росії після розміщення в реєстрі, а також ухилянтам заборонено керувати автомобілем, реєструвати транспорт та нерухомість, отримувати кредити та реєструвати малий бізнес.

Крім того, в Росії зросте максимальний вік призову - з 27 до 30 років. Деякі громадські діячі пропонують збільшити термін служби в армії з одного до двох років.

Зростає кількість призовників

За останніми даними, уряд повідомив про найбільшу кількість призовників за останні 8 років. Також російська армія збільшила кількість контрактників у шестеро. З метою уникнути масової мобілізації, планується залучити більше контрактників.

Стало очевидним, що Росії не вистачає військових, і можливо, з цієї причини Кремль може оголосити загальну мобілізацію.

Більші виплати для учасників війни

Президент Путін збільшив виплати росіянам і іноземцям, які уклали контракт з міноборони РФ для участі у війні проти України. Виплати зростуть до 400 тис. рублів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua