У Росії затримали блогера, який критикував військове командування .

Затримання блогера критика командування військового
Затримання блогера критика командування військового

У Росії затримали військового блогера Єгора Гузенка, відомого як Тринадцятий. Це сталося у Новопавлівську під час святкування Дня міста. За інформацією російських ЗМІ, кілька поліцейських приклали блогера на землю і застосували наручники, під час чого він скандував образи. Після цього Гузенко повідомив у своєму телеграм-каналі, що не знає причини затримання, і закликав всіх прийти його протестувати, стверджуючи, що його били під час затримання.

Нагадаємо, що раніше військового блогера проти нього порушили дві кримінальні справи: одна за те, що він врятував жінку з дитиною, яку напав нападник у Санкт-Петербурзі, а інша за хуліганство, коли напали на самого Гузенка. Він вирішив залишити країну і вийшов на СВО, щоб воювати та довести свою чесноту.

Гузенко критикував дії російського військового керівництва та розповідав про реальні витрати окупантів. Він також заявляв про "снарядний голод" у російській армії.

За інформацією російських ЗМІ, Гузенка затримали за вживання наркотиків з підставою адміністративного порушення.

Раніше у Москві поліція також затримала Олександра Семченка з Донецька, який є "політологом" та блогером, і підтримує агресію Росії проти України.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua