У СБУ та ГУР розкрили деталі нищівного удару по російському складу у Торопці: почалася евакуація.

Евакуація з російського складу у Торопці
Евакуація з російського складу у Торопці

Українська Служба безпеки та Головне розвідувальне управління Міністерства оборони розкрили деталі атаки на склад ракет та боєприпасів в Росії.

Вночі проти середи, 18 вересня, у російській Тверській області сталися масштабні вибухи в складі з ракетами й боєприпасами. Атака була здійснена за допомогою дронів.

Місцева влада частково евакуювала мешканців міста до сусіднього населеного пункту, причини евакуації не повідомляються.

Російські ЗМІ поширювали інформацію про протипожежні заходи та протиповітряну оборону, але офіційні причини евакуації не розголошуються.

В соцмережах поширювалися відео з вибухами. На складі знаходилися ракети для різних артилерійських комплексів та боєприпаси. Внаслідок атаки сталося зруйнування складу, що викликало паніку серед місцевих жителів.

Служба безпеки України повідомила, що атака є частиною стратегії знищення ракетного арсеналу Росії та захисту України.

Джерело з Головного розвідувального управління заявило, що було знищено північнокорейські балістичні ракети та російські комплекси "Град" і "Іскандер".

Атаку виконано українськими дронами-камікадзе, загалом була задіяна понад сотня безпілотників. Відстань до місця атаки становила близько 500 кілометрів.

В результаті вибухів на арсеналі сталася детонація боєприпасів. Наразі триває розслідування події.

Глава Офісу президента опублікував відео вибухів і заявив, що демілітарізація Росії є важливим кроком для припинення терору.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua