У США люди масово отруїлись у мережі McDonald's: є загиблий.

Мережі McDonald's у США
Мережі McDonald's у США

У Сполучених Штатах від отруєння, яке спричинила кишкова паличка, одна людина померла, а ще десять отруїлися після вживання їжі в ресторанах швидкого харчування McDonald's. Інформацію про це повідомив Центр контролю та профілактики захворювань США (CDC). Випадки отруєння були зареєстровані в десяти штатах країни.

За даними, штам E. coli O157:H7 став причиною спалаху цієї хвороби. Згідно з повідомленням CDC, на данний момент вже зареєстровано 49 випадків зараження цим штамом.

«Станом на 22 жовтня 10 штатах зареєстровано 49 випадків зараження штамом E. coli O157:H7, який спричинив спалах захворювання», – повідомила CDC.

Отруєння сталося через їжу від McDonald's, і, за попередніми даними, цибуля могла бути причиною зараження кишковою паличкою. Перші випадки отруєння були зафіксовані 27 вересня, зазначили в CDC.

Офіційна інформація підтверджує, що наразі зараженими є лише 28 осіб, проте одна людина з штату Колорадо померла від гемолітико-уремічного синдрому. Ця хвороба характеризується утворенням кров'яних згустків у судинах, що блокують кровопостачання до нирок та інших важливих органів. CDC попередили, що кількість хворих може бути більшою, ніж зафіксована.

Раніше, під час передвиборчої кампанії, кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп відвідав один з McDonald's у Пенсільванії. Там він готував картоплю фрі й роздавав її відвідувачам.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua