У США сказали, що загрожує військовим КНДР в Україні.

Картинка складається з військової техніки в Україні
Картинка складається з військової техніки в Україні

Американські військові повідомили, що якщо солдати з Північної Кореї братимуть участь у війні проти України, то їх буде вважати законними цілями для Сил оборони. Про це повідомив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки при Білому домі Джон Кірбі на брифінгу 23 жовтня.

За даними США, з початку жовтня Північна Корея перебросила близько 3000 своїх солдатів на схід Росії для навчань. Це сталося через транспортування кораблями з порту Вонсан до Владивостока.

Кірбі підкреслив, що поки невідомо, чи будуть ці солдати брати участь у війні разом з російськими військами, але США хвилює ймовірність такого сценарію. Після навчань їх можуть направити на захід Росії та використовувати у боях проти українських військових.

Якщо вони справді підуть воювати проти України, то вони будуть законними цілями для наших сил оборони. Українські військові будуть захищатися від північнокорейських солдатів так само, як вони захищаються від російських. Ймовірність поранених або загиблих військових з Північної Кореї, які воюють проти України, є реальною

Кірбі також зазначив, що участь північнокорейських солдатів у бойових діях є свідченням "російського розпачу у війні проти України" і активного військового співробітництва між Росією і Північною Кореєю.

Кірбі вважає, що Росія зазнає великих втрат на полі бою, але Президент Путін продовжує війну. Якщо Росія буде залучена до війни Північною Кореєю, то це буде свідчити про слабкість Кремля, а не його силу.

Декілька днів тому Білий дім підтвердив відправку 3000 військових з Північної Кореї до Росії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua