У США вперше висловилися про втрату F-16 в Україні.

Країна Надзвичайного Стану: американський F-16
Країна Надзвичайного Стану: американський F-16

Заступник прес-секретаря Пентагону:

Я бачила повідомлення, проте я не маю інформації про надання допомоги з нашого боку або запитів про неї з боку України

Сабріна Сінгх, заступник прес-секретаря Пентагону, прокоментувала втрату українськими силами першого винищувача F-16, в результаті падіння якого загинув льотчик. Інформацію про це передає сайт defense.gov.

Сінгх зазначила, що США не отримали запити на допомогу в розслідуванні інциденту від України. Вона підкреслила, що тільки українська сторона може коментувати причини авіакатастрофи, і Пентагон не підтверджує жодної інформації щодо цього.

Сінгх також закликала всіх звертатися безпосередньо до України за коментарями щодо деталей інциденту та електронного обладнання на винищувачах.

Щодо кількості F-16, які вже перебувають в Україні або плануються відправити, представниця Пентагону відмовилася коментувати, заявивши, що це питання оперативної безпеки і належить відповідальності України.

Сінгх також наголосила на складності бойової авіації і висловила пишається тим, що США мали можливість навчати українських льотчиків як на своїй території, так і за допомогою союзників.

Нагадаємо, що Генштаб ЗСУ підтвердив втрату F-16 при масованому ударі РФ. Загибель льотчика Олексія Меся під час виконання бойового завдання офіційно підтверджена.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua