У Швейцарії поліція провела арешти через появу капсули для самогубств.

поліція арештувала особу підозрювану у суїциді
поліція арештувала особу підозрювану у суїциді

У Швейцарії жінка вперше використала капсулу Sarco для самогубства. Проте за це її затримала поліція. Згідно з повідомленнями The Guardian та Associated Press.

Капсулу використали 23 вересня в комуні Мерісгаузен, біля кордону з Німеччиною. Поліцейські, судово-медичні експерти та прокурори прибули на місце приблизно о 16:40. Капсулу було вилучено, а тіло жінки доставлено до Інституту судової медицини Цюриху для дослідження.

Слід зазначити, що в Швейцарії дозволене асистоване самогубство, але без участі третіх осіб. Евтаназія в країні заборонена.

Капсула Sarco забезпечує смерть, коли людина натискає кнопку всередині та випускає азот. Це знижує рівень кисню, що, припускають, не завдає страждань.

Капсулу розробив австралійський лікар і фізик Філіп Нічке, який проживає в Нідерландах. За останні 10 років він кілька разів тестував капсулу в присутності свідків.

Нічке заявив, що смерть жінки була легкою та безболісною. Він спостерігав за процесом за допомогою відео та моніторив її пульс і рівень кисню у крові. Через дві хвилини після натискання кнопки, жінка втратила свідомість, а через три хвилини померла.

Американка, перед смертю, заявила, що хоче померти вже два роки, так як страждає від важкої хвороби і сильних болей. Її рішення підтримують два сини, а психіатр підтвердив, що стан її психіки нормальний.

Швейцарська поліція затримала чотирьох людей щодо цієї справи.

Нагадаємо, евтаназія дозволена в Бельгії, Нідерландах, Колумбії, Канаді, Люксембурзі, Португалії, Іспанії та Австрії. У Швейцарії та в окремих штатах США самогубство допускається з певними обмеженнями, але не є юридично визнаною процедурою.

Колишній прем'єр-міністр Нідерландів та його дружина померли разом від евтаназії. Вони були 93 роки. Їхню смерть розцінюють як частину зростаючої тенденції до "спільної евтаназії" в Нідерландах.

У Туреччині з'явиться закон про евтаназію бездомних тварин.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua