У ТЦК розкрили, як розшукують військовозобов'язаних із неоновленими даними.

Розшук військовозобов'язаних без оновлених даних
Розшук військовозобов'язаних без оновлених даних

Полковник Сергій Монукало, який є заступником начальника центру та керує сектором мобілізаційно-оборонної роботи Сумського обласного ТЦК та СП, відповів на кілька питань щодо подальших кроків щодо громадян, які не оновили свою інформацію до 16 липня.

У інтерв'ю для видання "Главред" він пояснив, як відбувається пошук та повідомлення громадян, які не актуалізували свої дані.

Полковник зазначив, що "Укрпошта" є основним інструментом у цьому процесі, а також використовується адресне сповіщення. Представники організації особисто відвідують домашні адреси військовозобов'язаних згідно протоколу вручення повісток.

"За домашньою адресою приходять представники ТЦК, обов'язково формують поштові повідомлення з описом вкладення. Тому що повістка без опису, без конверта, яка кинута в поштову скриньку не є належним чином врученою - лише поштовим вкладенням або особисто в руки", - пояснив Монукало.

Мобілізація в Україні / Фото: Depositphotos

Полковник також звернув увагу на те, що родичі, які отримують повістки військовозобов'язаних, не є правильним способом повідомлення, особливо якщо родичі заявляють про відсутність особи за вказаною адресою.

Якщо військовозобов'язаного не вдається знайти за місцем реєстрації, запускається процедура розшуку. Запит до Національної поліції про внесення особи до списку розшуку формується на підставі отриманої інформації. Монукало наголосив, що всі, хто порушив правила військового обліку, вносяться до спеціальної бази даних, і стосовно них будуть застосовані відповідні заходи відповідно до законодавства.

Народні депутати внесли законопроект, який передбачає зниження штрафу за неактуалізацію військово-облікових даних з 17000 до 8500 гривень.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua