У ТЦК розповіли про особливості військової відпустки: як подати рапорт.

Військова особа подає рапорт
Військова особа подає рапорт

Українцям пояснили про особливості військової відпустки.

Як повідомляє Закарпатський ОТЦК та СП, військовослужбовці мають право на відпустку, але її умови відрізняються від громадянської відпустки.

Під час написання рапорту на отримання військової відпустки потрібно вказати вид відпустки, тривалість, звернути увагу на допомогу на оздоровлення, вказати адресу та номер телефону для оповіщення, а також обрати засіб транспорту для поїздки у відпустку. У разі потреби можна запросити іншу особу тимчасово замінити себе.

Після погодження рапорту отримаєте відпускний білет.

Прибувши до місця відпустки, потрібно зареєструватися та вийти з обліку. Якщо місце відпустки розташоване на відстані понад 30 км від військової частини, можна зареєструватися в органі місцевого самоврядування.

На карточці відпустки або посвідченні про відрядження роблять позначку про облік.

Військовослужбовці повинні інформувати про будь-які зміни, що стосуються їхньої відпустки, такі як зміна адреси, продовження відпустки через хворобу або інші обставини, що перешкоджають своєчасному поверненню на службу.

Якщо військовослужбовець не може поїхати до місця відпочинку з рапорта або не може підтвердити свій облік, він повинен повернутися до частини наступного дня після закінчення відпустки.

Важливо, що Міноборони вже розпочало процес оновлення даних в Територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua