У Telegram з'явився інструмент, який блокуватиме пошук «замовлень» паліями автівок.

Інструмент Telegram для блокування пошуку паліями автівок
Інструмент Telegram для блокування пошуку паліями автівок

UA AntiSpam Bot в Телеграм отримав нову можливість - автоматичне видалення коментарів з пропозиціями про підпали автомобілів ЗСУ на замовлення російських кураторів. Така функція була додана для боротьби зі зростаючим числом подібних повідомлень. Про це повідомила компанія Master of Code Global.

Адміністратори телеграм-каналів та груп можуть використовувати нову функцію UA AntiSpam Bot, яка за замовчуванням буде видаляти коментарі з пропозиціями про підпали автомобілів ЗСУ.

"Ми часто чуємо новини про те, що українці підпалюють автомобілі ЗСУ на замовлення російських кураторів з ФСБ. Ці люди обіцяють грошову винагороду. Вже було затримано понад 70 осіб цього року Нацполіцією та СБУ. Багато з них були рекрутовані через Telegram. Наша функція призначена для боротьби з цим явищем", - розповів Дмитро Вакуленко, інженер, автор ідеї та розробник UA AntiSpam Bot.

UA AntiSpam Bot встановили вже в понад 5700 українських телеграм-груп і каналів.

Інші функції UA AntiSpam Bot:

  • блокування шкідливих коментарів, які загрожують здоров'ю громадян і військовослужбовців;
  • блокування шахрайських коментарів і прохань про допомогу;
  • блокування коментарів з відвертим змістом і дорослим контентом;
  • блокування коментарів російською мовою.

Нагадуємо, що в Рівному затримали 22-річного чоловіка, який підпалював автомобілі військовослужбовців за "пропозицією" у російському чат-боті. Поліція викрила його. 2 липня зловмисник підпалив автомобіль Nissan Almera, що належав військовослужбовцю, і одразу про це повідомив, надіславши фото злочину.

Раніше повідомлялося, що поліція зафіксувала понад 200 випадків підпалу автомобілів військовослужбовців, близько чверті з яких вчинили неповнолітні. За словами голови Національної поліції, ці підпали є результатом діяльності російських спецслужб, зокрема ФСБ РФ.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua