У тендерному скандалі на 2 млрд – крутий поворот. Будівництвом військового цвинтаря займеться німець.

Графіті на будівлі корупції
Графіті на будівлі корупції

Власник і керівник ТОВ "Акам" Олексій Міхєєв стверджує, що інформація про причетність Вадима Єрмолаєва до його компанії є неправдою. Він засвідчив це під час пресконференції з керівництвом Міністерства ветеранів.

За словами Міхєєва: "У нас немає жодних зв'язків з Вадимом Єрмолаєвим з 2023 року. Я є засновником компанії і не маю жодного впливу у нього".

На запитання журналістів про точну дату розриву зв'язків з Єрмолаєвим, Міхєєв відповів: "Не можу точно сказати, можливо, восени...".

У грудні 2023 року президент Володимир Зеленський ввів санкції проти Єрмолаєва на 10 років на підставі рішення Ради нацбезпеки і оборони. Ці санкції були поновлені в червні 2024 року через його зв'язки з підприємствами, що працювали в окупованому Криму та Бердянську, і сплачували податки в Росії.

За даними аналітичної системи Youcontrol, засновниками ТОВ "Акам" є Олексій Міхєєв та АТ "Технології". Донька Вадима Єрмолаєва Софія Кононенко володіла інвестиційним фондом до серпня 2024 року, після чого німець Євген Штейнберг став власником. Вадим Єрмолаєв також відмовився від акціонерного товариства "Технології" у червні 2024 року, а його місце зайняла Софія Кононенко.

Національне військове меморіальне кладовище уклало договір з консорціумом "Білдінг Юа" на будівництво в Київській області з вартістю 1,75 млрд грн. Цей проект має два етапи, з першим, який розпочнеться у серпні 2024 року і закінчиться до кінця грудня 2024 року. Другий етап розпочнеться паралельно з першим і має бути завершений до 31 грудня 2025 року.

Згідно з інформацією від замовника, будівництво меморіального кладовища передбачає також інженерні мережі, паркінги, дороги, монументи, адміністративну будівлю, будинок трауру та інші необхідні об'єкти. Перші поховання на кладовищі заплановані на цю осінь.

На будівництво кладовища виділено 407 млн грн цього року і додатково 1,35 млрд грн на наступний рік.

Тендер на будівництво військового кладовища виграв консорціум "Білдінг Юа", який був єдиним учасником. Він складається з трьох підприємств: "Євроелітбуд" (Одеса), "Акам" (Дніпро) і ПАТ "Броварське шляхово-будівельне управління №50" (Київська область).


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua