У застосунку «Резерв+» з’являться нові функції: Міноборони повідомило деталі.

Зображення застосунку «Резерв+» з новими функціями
Зображення застосунку «Резерв+» з новими функціями

Користувачі мобільного застосунку "Резерв+" вже незабаром матимуть можливість перевірити достовірність виписаної повістки та подати заяву на відстрочку прямо через цей застосунок. Олег Берестовий, керівник управління інформаційних технологій Міністерства оборони, про це повідомив під час телемарафону.

За його словами, процес виписання повістки полягає в тому, щоб роздрукувати бланк та отримати підпис і печатку керівника територіального центру комплектування. Після цього військовозобов'язаний зможе сканувати QR-код у застосунку "Резерв+" і перевірити легітимність підпису.

"У застосунку буде статус, що все законно і необхідно прибути відповідно до інформації, що вказана в повістці", - пояснив Берестовий.

Також в майбутньому планується функціонал, за допомогою якого військовозобов'язаний зможе автоматично подати заяву про відстрочку без необхідності відвідувати центр комплектування. Це стосується осіб, які мають трьох дітей або є опікунами, людей з інвалідністю та студентів, які отримують першу вищу освіту.

"Це робиться для того, щоб не навантажувати систему центра комплектування зайвими чергами і паперовою роботою", - додав Берестовий.

Цифровий рекрутинг

Однією з нових функцій, яка незабаром з'явиться, є цифровий рекрутинг. За словами Берестового, людям буде надана можливість обирати бажані посади у Збройних силах, проходити співбесіди і пройти відбір у конкретному колективі, де вони бажають служити.

Нагадаємо, що понад 900 тисяч військовозобов'язаних українців вже заброньовано від мобілізації. Кабінет міністрів ухвалив відповідні зміни до постанови про бронювання від мобілізації, що дозволяє інтернет-провайдерам та мобільним операторам бронювати до 100% своїх співробітників.

У раніше затверджених змінах було зазначено, що працівники компаній, що займаються перевезеннями, також можуть бути заброньовані від мобілізації. Критично важливі підприємства та ті, що працюють на потреби Сил безпеки і оборони, були уже заброньовані через "Дію" близько 160 тисяч працівників.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua