Удар на випередження. ЗСУ пішли на Курщину, щоб росіяни не атакували Сумщину? .

Українські військові на Курщині для захисту Сумщини
Українські військові на Курщині для захисту Сумщини

ЗСУ вдарили на випередження та атакували Курську область РФ

За словами генерал-лейтенанта у відставці, ексзаступника начальника Генштабу Ігоря Романенка, росіяни мали намір розпочати нову військову операцію на Сумському напрямку, але ЗСУ встигли їм завдати удару. Саме цю думку він висловив у коментарі для "Главкому".

Ми пам'ятаємо про російські плани почати нову військову операцію на Харківському та Сумському напрямках. Було багато аналізів щодо накопичення росіянами військових сил навколо Сумщини та інтенсифікації їх дій. Ми очікуємо початку бойових дій на землі, які включатимуть застосування керованих авіаційних бомб, збільшення артилерії та підтягування резервів", - наголосив генерал-лейтенант.

Романенко зазначив, що Україна стояла перед вибором: чекати на напад ворога або діяти на упередження та нав'язувати йому свої правила гри.

Превентивні дії завжди ефективніші - краще нав'язувати свою ініціативу та досягати поставлених цілей", - підкреслив ексзаступник начальника Генштабу.

Генерал-лейтенант у відставці нагадав про досвід рейдів на територію РФ, який в певний момент змінив ситуацію на фронті. Він також зазначив, що війна потребує тиску на морально-психологічний стан:

Якщо росіяни наносять удари щодня, наші громадяни страждають. А зараз саме росіяни перебувають у такому стані", - додав Романенко.

З урахуванням раніше набутого досвіду, в якому росіяни були змушені перебазувати свої війська з Харківського напрямку через обстріли, відбулося покращення ситуації на фронті. Наступна мета - знищення озброєння та особового складу противника, а також тиск на його моральний стан", - підсумував генерал-лейтенант у відставці.

Щоб прогнозувати тривалість операції в Курській області РФ, Романенко назвав кілька ключових моментів:

Для визначення тривалості операції потрібно знати, які сили беруть участь з обох сторін, а також наскільки вони можуть забезпечити свої резерви та матеріальні ресурси", - пояснив ексзаступник начальника Генштабу.

Для відстеження розвитку наступу ЗСУ в Курській області перейдіть за посиланням.

Вчора російські ЗМІ повідомляли про швидкий прогрес ЗСУ в Курській області. Українська сторона поки що мовчить. Одночасно російські ЗМІ повідомляють, що ЗСУ зайняли декілька населених пунктів у Суджанському районі Курської області.

Раніше повідомлялося, що російські ЗМІ та влада Росії не можуть узгодити свої заяви щодо ситуації в Курській області. Місцеві жителі пишуть, що у населених пунктах Курської області відсутній зв'язок, губернатор закликає до спокою, а люди благають про евакуацію.

Російські пропагандисти також визнають, що ситуація в Курській області напружена, а українські війська дійсно активно наступають та проводять військову операцію на території РФ. Міноборони Росії також підтверджує, що в Курській області триває бойове ведення з підрозділами Збройних сил України.

Також надійшла неофіційна інформація, що місто Суджа в Курській області РФ перебуває під контролем Збройних сил України.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua