Удар РФ по геріатричному пансіонату у Сумах: рятувальні роботи завершено.

Рятувальні роботи на місці удару РФ по геріатричному пансіонату
Рятувальні роботи на місці удару РФ по геріатричному пансіонату

Рятувальні роботи на місці російського удару по геріатричному пансіонату в Сумах завершено. За даними, постраждало 13 осіб, а загибла одна. Рятувальники успішно евакуювали 147 людей з пошкодженої будівлі.

Нагадаємо, що 19 вересня російська армія атакувала Суми керованими авіабомбами. Внаслідок обстрілу постраждав геріатричний пансіонат. Зруйновані технічний та п'ятий поверхи, але ніхто не постраждав під завалами. 147 людей було евакуйовано та доставлено до лікарні і інших пансіонатів.

Також з'ясувалося, що близько опівночі 19 вересня російські окупанти обстріляли Харків. Внаслідок ракетного удару зруйновані два приватних будинки в Шевченківському районі міста, і спалахнула велика пожежа. Харківська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження стосовно цього нападу.

Крім того, російські війська здійснили кілька атак на Нікопольський та Криворізький райони.

Заступник голови Комітету з питань зовнішніх справ Європейського парламенту Михайло Жернаков закликав країни-члени ЄС скасувати обмеження, які перешкоджають Україні використовувати західну зброю для оборони від російських військових цілей.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua