Удар ЗСУ по аеродрому «Саки»: супутники зафіксували наслідки (фото).

Наслідки удару ЗСУ по аеродрому «Саки»
Наслідки удару ЗСУ по аеродрому «Саки»

Сателітні знімки показали наслідки ракетної атаки ЗСУ по аеродрому "Саки" в окупованому Криму, зазначає розслідування проєкту "Схеми". На фото з 28 липня видно темні плями, що можуть свідчити про пожежу або вибухи. Проте зображення недостатньо інформативні для повного уявлення про наслідки атаки.

26 липня Генеральний штаб ЗСУ підтвердив атаку по аеродрому "Саки" вночі. Військові заявили, що цей аеродром має важливе значення для контролю над повітряним простором та нападів на Україну. Генштаб також повідомив, що аеродрома охороняло "сучасне" російське протиповітряне обладнання, яке не зберегло його від атаки.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України підтвердило пошкодження стратегічного бомбардувальника-ракетоносця Ту-22М3 на російському аеродромі "Оленья". Варто відзначити, що такі ураження мають велике значення, оскільки Росія вже не може виробляти нові екземпляри цих літаків.

Раніше повідомлялося про потужні вибухи, які сталися вночі 26 липня на окупованому Криму. За даними кримських партизанських каналів, на аеродромі "Саки" у Новофедорівці, де зберігалися боєприпаси, виникла пожежа. Детонація боєкомплектів була чутна на значну відстань.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua