Удари по складах боєприпасів у РФ можуть вплинути на хід бойових дій - ISW.

Удар по складах боєприпасів в РФ
Удар по складах боєприпасів в РФ

Удари Збройних сил України по тилових логістичних об'єктах на території Росії створять більший оперативний тиск на російські військові, повідомив Інститут вивчення війни.

Згідно з дослідженням Інституту, літом 2022 року українські війська атакували російські склади боєприпасів за допомогою систем HIMARS на тимчасово окупованих територіях України. Це призвело до перерозподілу арсеналів російської армії, що знизило ефективність їхньої логістики.

Аналітики ISW не виключають можливості, що удари Збройних сил по російських складах боєприпасів, які схожі на атаку в Торопці, можуть змусити російське військове командування зробити аналогічні заходи щодо реорганізації та розкладання систем підтримки і логістики, щоб зменшити наслідки таких ударів.

"Російські військові, швидше за все, не прихилилися до вразливостей на багатьох об'єктах матеріально-технічного забезпечення шляхом створення укриттів. Зняття обмежень на використання західних систем і подальший розвиток власного потенціалу України стосовно ударів на великі відстані, може дозволити ЗСУ ефективніше використовувати такі вразливості ворога", - йдеться у звіті.

За даними Інституту, удари української армії по російських складах боєприпасів і ракет можуть знищити велику частину матеріальних резервів росіян.

"Удари українських військових по об'єктах на території Росії можуть вплинути на наступальні операції на всьому театрі бойових дій. Це станеться, якщо Сили оборони матимуть матеріальну базу, здатність та можливість провести масштабну кампанію з ударів по об'єктах матеріально-технічного забезпечення і підтримки на території Росії", - підкреслюють аналітики ISW.

Джерело: РБК-Україна


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua