Удари РФ по Херсонщині: троє поранених та понад 25 пошкоджених будинків (фото).

Поранених та пошкоджені будинки на Херсонщині
Поранених та пошкоджені будинки на Херсонщині

Окупанти нанесли атаку на житлові райони в Бериславському та Херсонському районах Херсонщини, використовуючи артилерію, міномети і безпілотники. За останню добу поліція склала 17 справ за статтею 438 "Порушення законів та звичаїв війни" Кримінального кодексу України. Про це повідомляє прес-служба поліції Херсонської області.

Під обстріли потрапили Херсон, Софіївка, Зимівник, Антонівці, Новодмитрівці, Микільське, Придніпровське, Станіслав, Берислав, Новоберислав, Нововоронцовка, Шляхове, Трудолюбівка та Червоний Маяк.

Внаслідок обстрілів пошкоджено 43 об'єкта, зокрема 24 приватних будинки, 3 багатоквартирні будинки, фельдшерський пункт, об'єкти критичної інфраструктури, 8 автомобілів, газопроводи, 2 гаражі та господарські споруди.

На обстріляних територіях працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики. Вони збирали докази, документували та ліквідовували наслідки атак та допомагали постраждалим.

Російські сили нанесли удар з безпілотників по Дніпровському району Херсона, пошкодивши 3 автомобілі. В результаті скиду боєприпасу на зупинку громадського транспорту постраждала 54-річна жінка, яка отримала мінно-вибухову травму, контузію та поранення плеча від кульового вогню. Також 70-річний чоловік отримав травми внаслідок дронової атаки і отримав вибухову травму та поранення ніг від осколків. Окупанти також обстріляли житлові райони району, пошкоджено приватний будинок.

У Корабельному районі міста постраждали 3 багатоквартирні будинки, газопровід та 2 автомобілі через артилерійський обстріл.

У Антонівці 74-річна жінка отримала поранення внаслідок скиду вибухівки з безпілотника на приватний будинок. Постраждала була доставлена до лікарні з мінно-вибуховою травмою, пораненням ноги та ранами тулуба від кульового вогню.

У Бериславі і Нововоронцовці російські сили атакували два приватних будинки за допомогою FPV-дронів. Внаслідок атаки будинки отримали пошкодження. Також був пошкоджений приватний будинок у Новодмитрівці та автомобіль у Станіславі.

У Шляховому пошкоджено щонайменше 5 житлових будинків через артилерійський обстріл з боку окупантів. Також 3 приватні будинки у Софіївці та Станіславі постраждали від артилерійського вогню. У Микільському селі пошкоджено 5 приватних будинків, гараж та автомобіль.

У Зимівнику пошкоджено фельдшерський пункт, 7 приватних будинків, газопровід, гараж, автомобіль та господарська споруда через артилерійський обстріл.

Поблизу Станіслава службовий автомобіль поліції, в якому була слідчо-оперативна група, наїхав на міну типу "пелюстка". Внаслідок вибуху автомобіль зазнав пошкоджень, але поліцейські не постраждали.

Поліція Херсонщини закликає громадян бути обережними, так як ворог здійснює дистанційне мінування визволених територій області. Людей просять утриматися від поїздок польовими та грунтовими дорогами, уникати лісів, лісосмуг, полів та узбережжя. У разі виявлення будь-яких підозрілих предметів слід повідомляти органи Національної поліції та ДСНС.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua