Україна має бути спроможною вражати аеродроми на території РФ - Боррель.

Україна атакує аеродроми РФ
Україна атакує аеродроми РФ
Європейська служба зовнішніх дій опублікувала блог високого представника ЄС Жозепа Борреля, в якому він стверджує, що Україна потребує здатності атакувати аеродроми та місця запуску на території Росії. Наразі Україна піддається руйнівним ракетним і дроновим атакам з глибини Росії, що завдають шкоди цивільній інфраструктурі та призводять до загибелі мирного населення.

Високий представник ЄС Жозеп Боррель написав у своєму блозі, що Україна має потребу у здатності атакувати аеродроми та місця запуску на території Росії. Наразі Росія здійснює ракетні і дронові атаки на Україну, що призводить до руйнування цивільних об'єктів та загибелі мирного населення.

Боррель висловив підтримку Україні, зазначивши, що вона має право на самозахист. Президент України Володимир Зеленський також підкреслив, що українці хочуть завершити війну, але не за ціну втрати свого суверенітету. Зеленський розповів про постійні атаки на лікарні, школи та будинки, які призводять до втрат життя серед мирного населення. Діти примушені навчатися у підвалах та на станціях метро, щоб захиститися від ракет і дронів, які були доставлені з Північної Кореї та Ірану з боку Росії.

Жозеп Боррель заявив, що країни ЄС погодилися допомагати Україні у самозахисті, включаючи змогу атакувати ключові російські військові об'єкти, що беруть участь у війні. Однак, країни-члени ЄС мають різні позиції щодо цього питання.

Політика ЄС щодо України ускладнюється через зростання кількості російських бомбардувань цивільних об'єктів. Боррель зазначив, що така політика призводить до загибелі українців і підірвує підтримку України.

Президент Зеленський обговорив можливість використання наданої зброї проти російських військових об'єктів з лідерами США і Великої Британії під час свого виступу на форумі "Амброзетті". Обговорення будуть продовжені на Генеральній Асамблеї ООН в Нью-Йорку.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua