Україна може отримати дозвіл на удари вглиб території РФ в обмеженому форматі — експерт.

Удар вглиб Росії обмежено - експерт
Удар вглиб Росії обмежено - експерт

Президент США Джо Байден намір відвідати Берлін у жовтні, а також взяти участь у розширеному засіданні "Рамштайн". Після цих зустрічей можуть бути прийняті остаточні рішення щодо дозволу Україні проводити удари в глибину території Росії. Крім того, США можуть висловити свою позицію щодо плану перемоги, який президент України Володимир Зеленський представив під час свого візиту до Сполучених Штатів.

Експерт Центру міжнародних досліджень ОНУ імені І. Мечникова Денис Кузьмін поділився своїми думками на програмі телеканалу FREEДОМ.

Експерт вважає, що після розмов Джо Байдена з учасниками засідання "Рамштайн" буде прийняте остаточне рішення, включаючи обмежений формат використання далекобійних ракет. Він зазначив:

Я вважаю, що на жовтневих зустрічах Байдена в Берліні та в "Рамштайні", де присутнім буде і наш президент, буде остаточне рішення. Ймовірно, це буде обмежений формат розширення використання далекобійних ракет. Тобто, не повний дозвіл на безпечні удари, але будуть визначені певні цілі у спеціальних секретних планах.

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua