Україна може "позбутися" ТЦК: у ЗСУ сказали, що для цього потрібно.

Фото: українські військові біля карти зображення ТЦК
Фото: українські військові біля карти зображення ТЦК

Павло Кішкар, підполковник та старший офіцер командування Сухопутних військ ЗСУ, пропонує зміни у системі мобілізації та демобілізації в Україні.

За його словами, ефективність демобілізації залежить від якості мобілізаційних заходів.

Кішкар пропонує кілька кроків, які могли б покращити ситуацію. Серед них - відкритий діалог з суспільством щодо мобілізації, можливість командирам особисто набирати собі військовослужбовців і впровадження системи переходів між військовими підрозділами.

Кішкар наголошує на важливості якісного підходу до формування військових частин. Він вказує, що існуюча система, коли люди через ТЦК потрапляють у незручне положення, страшить багатьох до такої міри, що вони готові залишити країну.

Офіцер також звертає увагу на проблему спілкування з українцями за кордоном. За його словами, сотні українців у Чехії готові вступити до армії, але за умови "чесної історії" - коли вони знаходяться на зв'язку зі своїми командирами, знають свою посаду та необхідні навички.

Також Кішкар пропонує збільшити кількість та чисельність міжнародних підрозділів. За його словами, такі зміни можуть зробити ТЦК зайвими незабаром.

"Моє креативне мислення дозволяє стверджувати, що ТЦК можна ліквідувати завтра. Якщо ви впровадите цю систему. Вона вам просто не буде потрібна", - підсумовує військовий.

Раніше "Хвиля" повідомляла про те, хто не може бути призваний на військову службу без згоди.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua