Україна не має законодавчої бази для закриття Telegram-каналів – нардепка.

Відсутня законодавча база для блокування Telegram-каналів
Відсутня законодавча база для блокування Telegram-каналів

В Україні немає закону для закриття Telegram-каналів, - Констанкевич

Національна депутатка Ірина Констанкевич повідомила, що в Україні відсутня законодавча база для закриття Telegram-каналів. Вона також зазначила, що в месенджері Telegram існують як зареєстровані користувачі, так і анонімні канали, які поширюють російську пропаганду. З погляду безпеки важливо оцінити шкоду, яку ці канали можуть завдати українському суспільству під час війни.

Перспективи для аналізу роботи Telegram-каналу є, але наразі ми хочемо спиратися на українське законодавство, якщо ми будемо говорити про закриття, а також на міжнародну практику, - заявила Констанкевич.

Месенджер Telegram співпрацює з російською Федеральною службою безпеки та Роскомнаглядом і виконує їх прохання щодо блокування деяких каналів. Народний депутат Микола Княжицький ініціює законопроєкт про регулювання платформи Telegram і подібних до неї платформ у поширенні ЗМІ в Україні. Засновник Telegram Павло Дуров відмовляється блокувати канали, які поширюють російську пропаганду. Це може призвести до блокування самого месенджера в Україні.

До слова, засновник Telegram Павло Дуров в інтерв'ю американському пропагандисту Такеру Карлсону розповів, що не розпочав вести бізнес у США через напад на нього в Сан-Франциско та увагу зі сторони ФБР.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua